AURIKULOTERAPIA


A aurikuloterápia olyan gyógyítási módszer, mely a fülkagyló aktív pontjait használja az egész szervezet gyógyítására. Ezek az aktív pontok nyomásra érzékenyek, megváltozik a bőr felszínének az elektromos ellenállása stb., ezáltal a szervezet funkciós elváltozásait, betegségek jelenlétét tudjuk diagnosztizálni és hatékonyan gyógyítani.
Az egészséges ember fülén a bőrfelszín az átlagos ingerlésre nem reagál fájdalommal. Bármilyen betegség, funkciós zavar esetén megjelennek az érzékeny, ún. aktív pontok. Ezek már fájdalmasak, akár spontán módon is, és rávezetnek a test rejtett betegségeire még az előtt, hogy a betegség manifesztálódna. Tehát megelőző funkciójuk is van. A szervezet gyulladásával fokozatosan csökken a pontok érzékenysége, fájdalmassága.
Ez a hatásos mikroszisztéma Franciaországban, Dr. Nogiere által lett legelőször feltérképezve és vált nagyon sok diagnózis, rejtett betegség, sőt még a létező kóros folyamatok gyógyítására is alkalmazhatóvá.
Egyedülállóan érdekes, hogy milyen jó hatásfokkal működik a test redukciója a drogok és a dohányzásról való leszokás kezelésénél.
A fülkagyló területe egy kis testrész, amely térképként működik nagyon hatásosan felhasználható az egész szervezet gyógyítása érdekében. Itt használhatunk akupunktúrás tűket, lézert, elektromos impulzusokat, különböző fémekből készített golyócskákat (a nyomás kifejtésére) stb.